За пета поредна година ще се проведе скоростно изкачване на Копитото

...
За пета поредна година ще се проведе скоростно изкачване на Копитото
Коментари Харесай

Изкачване на Копитото в памет на Боян Петров

За пета поредна година ще се организира скоростно изкачване на Копитото в памет на алпиниста Боян Петров. Тази година събитието е отдадено на връх Манаслу, висок 8163 метра. Това е петият осемхилядник на Боян Петров.
Това е събитие със спортен темперамент. Заставайки на старта в Княжево всеки потегля на 3 километра състезание със себе си. Всеки започва, когато изиска, в интервала от 9 часа до 12 часа. Времето се регистрира от спортен чип на участника.

Всеки, който се е записал и е получил номер, би трябвало да премине през Стартовата арка, с цел да може електронната система да засече чиповете, които са залепени на гърба на стартовия му номер. Финалът е в подножието на Копитото. Регистрацията е безвъзмездна, но всеки може да поддържа събитието и неговите дела. Ще има и кутията за дарения на старта.

В 13.00 часа под Кулата на Копитото ще има награждаване на призьорите при дамите и мъжете, както и на всички деца на възраст до 13 години. Чрез лотария ще се раздадат награди за всички участници, предава cross.bg. 

Алпинистът Боян Петров изчезна някъде под връх Шиша Пангма в Хималаите на 3 май 2018 година Издирването му бе прекъснато на 16 май. Към 2017 година той е българският височинен планинар с най-вече, общо 10, изкачени върхове над 8000 метра.

Боян Петров беше зоолог, еколог и спелеолог, работил в Националния природонаучен музей при Българска академия на науките в София. Той взимаше интензивно присъединяване в акции в поддръжка на опазването на предпазените територии и биологичното многообразие в България. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР